Coppens Groep kiest voor Coppens Metaal-techniek en zet in op focus en verdere groei.

02-06-2023

Coppens Groep geeft een duidelijk signaal af richting de markt; de focus én de groeistrategie verschuift volledig naar Coppens Metaal-techniek. Het in het Noord-Brabantse Westerhoven (Brainport regio) gevestigde bedrijf opereert vanuit een indrukwekkende state-of-the-art productiefaciliteit en is sinds de oprichting van Coppens Groep in 1978 gespecialiseerd in buisbewerking. Coppens Metaal-techniek is werkzaam voor een grote diversiteit aan A-klanten in verschillende branches en marktsegmenten. Na de verkoop van de verschillende bedrijfsonderdelen zijn er 45 werknemers werkzaam binnen Coppens Groep.

De verkoop kent feitelijk alleen maar winnaars: Coppens Groep kiest volledig voor toelevering onder de vlag van metaal-techniek. Coppens Metaal-techniek kan zich op die manier volledig focussen op buisbewerking en verder groeien om het gigantische potentieel in Nederland en daarbuiten optimaal te benutten. Ook ontstaat meer ruimte om zowel de bestaande als nieuwe klanten nog beter te bedienen.

Coppens Stal-techniek en Coppens Agri-techniek worden in delen verkocht. De complete voorraad, vaste activa en dealerschappen worden door verschillende marktpartijen overgenomen. De medewerkers zetten hun werk voort bij de nieuwe werkgevers/eigenaren. Hierbij worden de arbeidscontracten gerespecteerd. Voor de overnemende partijen geldt dat zij hun werkzaamheden verder uit kunnen bouwen. Met de medewerkers van Coppens Stal-techniek en Coppens Agri-techniek halen zij enorm veel kennis en jarenlange ervaring in huis op het gebied varkens- en rundveehouderij. Zowel bestaande als nieuwe klanten plukken hier de vruchten van.

Specialist in buisbewerking met eindeloze mogelijkheden
In de beginjaren spitsten de werkzaamheden zich primair toe op buisbewerking voor Coppens Stal-techniek en Coppens Agri-techniek. Sinds een aantal jaar wordt de opgebouwde kennis en ervaring steeds vaker gebruikt om de markt als toeleverancier te bedienen. Na 45 jaar beschikt Coppens Metaal-techniek over een schat aan ervaring en technische kennis. Dit in combinatie met aanzienlijke investeringen, heeft ertoe geleid dat Coppens Metaal-techniek zich heeft opgewerkt tot een gerenommeerde speler binnen de Benelux op het gebied van buisbewerking. Het buigen van buizen en profielen is de specialisatie van het bedrijf, in combinatie met het lasersnijden van profielen. Coppens Metaal-techniek is al jaren bezig met Smart Industry (Industry 4.0.) en is inmiddels verregaand geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Zo beschikt het bedrijf over een volledig geautomatiseerde order-uitgifte en zorgen AGV’s (Automated Guided Vehicles) voor de interne logistiek, waaronder de aan- en afvoer van pallets. Het bedrijf ziet het werven van nieuwe -technische- collega’s als een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. Ondanks de keuze voor automatisering en digitalisering kan het bedrijf nu en in de toekomst niet zonder de technische kennis en vaardigheden van vakmensen.

Keuze vanuit ratio
Bas Coppens, Directeur Coppens Groep, geeft aan dat de keuze om over te gaan tot verkoop van de verschillende bedrijfsonderdelen voortkomt uit de ratio en niet uit emotie. “Van oudsher zijn we altijd nauw verbonden geweest met varkens- en rundveehouderij. Het is ook iets waar ik tot op vandaag de dag trots op ben. Maar, uiteindelijk moet je als bedrijf ook kleur durven te bekennen en keuzes maken. Het potentieel van Coppens Metaal-techniek is enorm en door alle investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan staan we klaar om er alles uit te halen. Het is natuurlijk een publiek geheim dat de vooruitzichten in de varkens- en rundveesector minder rooskleuring zijn. Logischerwijs heeft dat meegespeeld in ons besluit om de verschillende bedrijfsonderdelen te verkopen. Bovenal is het een rationele keuze geweest. We hebben onszelf simpelweg de vraag gesteld waar we nu echt in uitblinken en waar we de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren. Dat doen we al jaren als toeleverancier in buisbewerking binnen Coppens Metaal-techniek en daar gaan we ons vanaf nu nog meer op focussen.”

EINDE PERSBERICHT

Embargo 02-06-2023 tijdstip 14.00 uur 

Op aanvraag is een Q&A beschikbaar

Meer informatie omtrent bovenstaand persbericht kunt u verkrijgen via Bas Coppens (Directeur Coppens Groep).
U bereikt hem via
T:  +31 (0) 40 204 13 23
E:  b.coppens@coppensgroep.nl       

Download belangrijke informatie klanten

Download belangrijke informatie leveranciers

 

 

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 75
info@coppensmetaal.nl

Coppens Metaal-techniek BV
KVK-nummer: 72600020