Meten is weten!

14-07-2022

Onze TubeInspect is dé onmisbare schakel in onze kwaliteitsborging!

Deze 3D meetcel (type Tubeinspect P16) van #aicon controleert met een nauwkeurigheid van +/- 0.085mm onze buigproducten. De meetcel maakt daarbij gebruik van 16 hoge resolutie camera’s, waarmee het complete product binnen enkele seconde wordt gecontroleerd!

Hoe gaan we te werk?
Als eerste laden wij het 3D bestand van het product (STEP-file) in de offline programmeerbare software. We programmeren hiermee zowel de Aicon meetcel als de buigmachines. Hierdoor weet het systeem wat de originele afmetingen en radii dienen te zijn. Vervolgens wordt het product in de meetcel geplaatst en doen de 16 camera’s hun werk. De complete buis wordt gemeten en eventuele afwijkingen worden vastgelegd.

Eventuele correcties worden volledig automatisch naar de buigmachine gestuurd en het buigprogramma wordt direct aangepast! Na de aanpassing o.b.v. de nieuwe instellingen worden de buizen gebogen. Gedurende de productie is er een extra ‘check’ en plaatsen we opnieuw een buis in de meetcel. Dit is ook afhankelijk van de gewenste controle-frequentie vanuit de klant. Indien gewenst kan er een controle-rapport gegenereerd worden waarin alle meetdata zijn vastgelegd. Ook reverse engineering behoort tot de mogelijkheden!

 

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 75
info@coppensmetaal.nl

Coppens Metaal-techniek BV
KVK-nummer: 72600020