De Koploper Babbel.

22-04-2022

Werkzaam bij:           Coppens Metaal-techniek (sinds 2019)
Functie:                      Calculator / Werkvoorbereider
Leeftijd:                      24 jaar

Wat doe je als Calculator / Werkvoorbereider?
“Samen met de klant doe ik er alles aan om tot de best mogelijke kostprijs te komen. Dat doen we bijvoorbeeld door het samenvoegen van productiemogelijkheden. Telkens weer een mooie uitdaging. Met de nadruk op ‘telkens weer’. Want bij Coppens Metaal-techniek staat een kostenefficiënte productie altijd centraal! Als het om werkvoorbereiding gaat dan moet je denken aan het programmeren van machines, zoals buislasers, buigmachines en natuurlijk onze meetcel. Onder aan de streep gaat het er vooral om dat ik ervoor zorg dat de collega’s van de fabricage altijd vooruit kunnen.”
 
Vertel eens wat over de werksfeer binnen Coppens Metaal-techniek.
“We hebben hier een prima band met elkaar. We zijn kritisch als het moet, maar blijven altijd vriendelijk en respectvol naar elkaar. Met sommige collega’s ga ik zelfs om buiten het werk … lekker samen F1 kijken bijvoorbeeld.”
 
Wat maakt jouw werk zo mooi?
“Ik krijg een kick van opgeleverde producten waar ik van A tot Z bij betrokken ben geweest. Je weet dan gewoon hoeveel tijd en energie het heeft gekost om tot het (eind)product te komen. Da’s gewoon gaaf.” Mooiste project? “Het project ‘Klantketen’. Een project waarbij we de processen binnen de Coppens Groep in kaart brengen om ze vervolgens te verbeteren. Een samenwerking tussen alle afdelingen!”
 
Waarom zou je willen werken bij Coppens Metaal-techniek?
“Omdat we hier altijd meezingen, dat is een traditie, haha. Nu serieus, als je specialist wilt worden in een ‘techniek’ (buigen van stalen buizen, red.) die in de Benelux echt uniek is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We werken hier voor een breed scala aan klanten en met de kennis die we in huis hebben, kunnen we klanten echt beter maken. Die kennis brengen de collega’s je hier graag bij vanaf het moment dat je start. Voor je het weet ben je gewoon zelf een specialist, mooi toch!”

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 75
info@coppensmetaal.nl

Coppens Metaal-techniek BV
KVK-nummer: 72600020