Verduurzaming pand

22-04-2022

Binnen de Coppens Groep hechten we veel waarde aan duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Soms gaat het om een kleine impact die bijdraagt aan een sustainable toekomst en op een ander moment is de impact groter. Bijvoorbeeld het gereedmaken van het dak van de Coppens Groep voor het leggen van zonnepanelen.

De afgelopen periode zijn de oude -asbest vrije- golfplaten vervangen door nieuwe sandwichplaten met een hoge isolatiewaarde. Het gewicht van het dak is ook flink afgenomen en dat maakt de dakconstructie geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast betekent de hoge isolatiewaarde dat we minder energie verbruiken. Maar we doen meer. Zo gebruiken we onze restwarmte voor het verwarmen van een deel van onze productiefaciliteit. Hoe dat zit?
 
Wanneer onze buislasersnijmachines in productie zijn komt er warmte vrij. Deze warmte (restwarmte) wordt via een systeem opgevangen en vervolgens door onze centrale verwarming op gedoseerde wijze teruggebracht in onze productiehallen om ze te verwarmen.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 208 20 75
info@coppensmetaal.nl

Coppens Metaal-techniek BV
KVK-nummer: 72600020